Tegelijkertijd ontzorgen én procescontrole houden 

Bijna 20 jaar bestaat VEGA Projects inmiddels, het bedrijf richt zich op het projectmatig verbouwen en opnieuw inrichten van kantoren en bedrijfsruimtes. Daar waar andere adviseurs zich specialiseren in één specifieke discipline, draait het bij VEGA Projects om het totale afbouwpakket. Naast het inrichten van complete projecten, wordt ook het projectmanagement verzorgd en heeft het bedrijf onder andere eigen werkvoorbereiders en tekenaars. Friso Wories is CEO en Directeur Commercie en Communicatie bij VEGA Projects en is er al vanaf de start in 2004 bij.

16/06/2022

Tegelijkertijd ontzorgen én procescontrole houden 

Een interview met Friso Wories
CEO | Directeur Commercie en Communicatie VEGA Projects

 

 

Waar komt de naam VEGA vandaan?
“Vega is een van de meest heldere sterren aan de hemel, die spontaan is ontstaan en niet dooft. Mensen hebben mij wel eens gevraagd of het, na bijna 20 jaar, niet tijd wordt om de naam te veranderen, maar dan heb je ook altijd de vraag waarom zou je dat doen? Het heeft ons hier gebracht en geeft inmiddels een stuk herkenning in de markt.”

Hoe onderscheidt VEGA Projects zich ten opzichte van andere adviseurs?
“In het begin deden we ook veel (systeem)wanden en plafonds, inclusief het ontwerp, terwijl we ons nu veel meer richten op het totale inbouw/afbouwpakket inclusief het projectmanagement. VEGA Projects is de enige die op deze manier werkt en doet de afbouw en de planning zelf. We hebben 20 mensen in huis waaronder projectmanagers en werkvoorbereiders. Daarnaast werken we met een flexibele schil en huren we ervaren uitvoerders in. Daar waar nodig huren wij de expertise in, zoals we bijvoorbeeld ook Bosman inschakelen bij bepaalde projecten. Daarnaast zijn we ook al drie jaar ISO 9001 gecertificeerd, omdat we onze kwaliteit en het belang van de wensen van de klant willen garanderen en onszelf continu willen uitdagen en verbeteren. Doordat we op deze manier projecten aanpakken, kunnen we de klant beter ontzorgen en hebben we meer controle op het hele proces.”

Wat maakt VEGA Projects als organisatie bijzonder?
“VEGA Projects is een relatief klein bedrijf en dat betekent dat je eigen functie ontzettend breed en divers is. We zijn een platte organisatie en dat maakt het werken heel prettig en informeel, maar het betekent dus ook dat je zelf bijvoorbeeld de broodjes regelt voor die ene medewerker die jarig is. Af en toe wrijft dat, want we zijn bijzonder druk met onze projecten en we zullen dat mettertijd anders moeten gaan inrichten om efficiënt te kunnen blijven werken, maar het zorgt ook voor een familiesfeer. Daarnaast begin je min of meer ieder jaar met nieuwe projecten, juist die dynamiek van de projecten maakt het aantrekkelijk en uitdagend. Voor mij persoonlijk is het neerzetten van het bedrijf en diverse en grotere projecten mogen doen toch wel het leukste aan mijn werk.”

Hoe uit zich de samenwerking met Bosman het beste?
“Het voordeel van werken met Bosman is dat de communicatie open is en dat de lijnen kort zijn. Je hebt snel contact met de verantwoordelijken op het project, maar bijvoorbeeld ook met de directieleden als dat nodig is. Dat maakt het heel makkelijk om snel te kunnen schakelen als er iets besproken of opgelost moet worden.”

Hoe belangrijk zijn veiligheid en duurzaamheid voor VEGA Projects?
Bij VEGA Projects heeft iedereen een VCA-diploma en houden we de bekende toolbox meetings. Veiligheid is een niet meer weg te denken onderdeel van ons werk, daar kunnen en willen we niet omheen. Uiteindelijk wil je dat iedereen veilig kan werken en gezond blijft. Met betrekking tot duurzaamheid kijken we vooral heel goed naar wat onze klant wil en nodig heeft, wat we daarin kunnen adviseren en hoe wij aan de verschillende eisen kunnen voldoen, zoals dat bijvoorbeeld bij EDGE Stadium, waar Bosman de installatietechniek verzorgt, het geval is.”

Hoe gaat VEGA zich verder ontwikkelen?
“Normaal gesproken hebben onze projecten een span van 12 weken, maar met nieuwe projecten als Gaudi en B Vital heb je het over een jaar, anderhalf jaar en dat is wel wat anders. Dat vraagt om een andere insteek, planning en kennis. Daarnaast zijn we, in coöperatie met Edge, waar Bosman ook veel mee samenwerkt, bezig met kantoorrenovatieprojecten in het buitenland. Dat zijn de soort projecten die we meer willen gaan ontwikkelen in de toekomst.”