Over ons

Waar wij sterk in geloven

Het leveren en beheren van technische oplossingen voor een comfortabele leef- en werkomgeving, dat is onze missie. Wij denken mee met onze klanten om samen tot een resultaat te komen waar we trots op kunnen zijn.

Het creëren en benutten van kansen is een ingewortelde manier van werken binnen onze organisatie. Een manier van denken en doen die garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en continuïteit.

Onze geschiedenis

15 januari 1959

Het prille begin Het was 15 januari 1959 toen Frans Bosman voor het eerst op weg naar zijn eerste klanten. Dit waren in het begin voornamelijk boeren in Achterveld en Soest waar hij Norton-pompen sloeg en verlichting verzorgde.

Jaren '60

Begin jaren 60 van de vorige eeuw werd een winkel in bruin- en witgoed geopend in Soest. Van hieruit werden de eerste particuliere klanten bediend. Half jaren 60 werden de eerste woningen compleet geïnstalleerd. In die tijd werden in en om Soest veel woningen gebouwd. De stap naar de grootschalige woningbouw was dan ook klein.

Jaren '70

Begin jaren 70 werd het industrieterrein Soestdijk in ontwikkeling gebracht. Hier voorzag Frans Bosman de eerste fabrieken van elektra. Waarmee de eerste stap naar de utiliteitsmarkt werd gezet. Half jaren 70 wordt als gevolg van de economische situatie de winkel verkocht. Vanaf dat moment gaat het bedrijf zich meer op de business-to-business markt toeleggen.

Jaren '00

In 2006 is het na tien jaar enorme groei tijd geworden om het bedrijf te herstructureren. Het bedrijf is te groot geworden voor de tot dan toe succesvolle formule. Er wordt gewerkt in vier bedrijven vanuit zes vestigingen. Per 1 januari 2007 worden alle werkmaatschappijen samengevoegd tot één bedrijf: Bosman Bedrijven B.V.

2012

De bedrijfsstructuur wordt aangepast. Bosman Bedrijven stapt af van het aansturen en uitvoeren van projecten in businessunits en gaat verder als kennis- en regiebedrijf. Hierdoor wordt de gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle medewerkers en afdelingen vergroot en kunnen projecten efficiënter en nog beter worden afgestemd op de wensen van de klant. De businessunits zijn samengegaan in twee segmenten: gebouwgebonden installaties en technisch beheer.

2019

Begin van het jaar geeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming aan VINCI Energies om Bosman Bedrijven definitief over te nemen. VINCI Energies versterkt hiermee haar dienstenportfolio in de business line Building Solutions.

Over ons

Over Bosman

Duurzaamheid

Veiligheid

Partners

VINCI Energies & Bosman